Archive

Papa

Mesazhi i Paqes i Papa Françeskut per vitin 2017

MESAZHI I ATIT TË SHENJTË FRANÇESKU PËR DITËS e 50-të BOTËRORE TË PAQES 1 JANAR 2017   Jodhuna: stil i një politike paqeje 1. Në fillim të këtij viti të

Konferenca Ipeshkëvore

Letër për familjet – Konferenca Ipeshkvore e Shqipërisë

Hyrja Të dashur besimtarë, Kisha Katolike së fundmi ka jetuar dy sinode të mëdha ku kanë marrë pjesë ipeshkvij nga e gjithë bota, për të folur për thirrjen e familjes

Editorial

Familja në qendër të baritores për ipeshkvinjtë shqiptarë

GJERGJ META Këto ditë, Konferenca Ipeshkvore e Shqipërisë, nëpërmjet Komisionit ipeshkvor për Laikët dhe familjen, ka publikuar një Letër për familjet, drejtuar të gjithë besimtarëve katolikë, por jo vetëm, edhe

Kisha në trevat shqiptare

Është Krishtlindje: festë e gëzimit dhe dashurisë

SIMON KULLI   / Shumë të dashur Meshtarë, rregulltarë, besimtarë dhe njerëzvullnet mirë të dioqezës së Sapës. Pas angazhimeve shpirtërore që përjetuam në Kohën e Shenjtë të Ardhjes, tashmë gjendemi

Kisha në trevat shqiptare

“Bamirësia të pasuron”: një drekë për fëmijët në nevojë në Rrëshen.

Festat e këtij fundviti kanë lejuar që edhe disa nga fëmijet e Rrëshenit të përjetonin një moment ndryshe nga ditët e tyre. Pikërisht në festen e “ Fëmijëve të pafajshëm”

Aktualitet

Shugurimi diakonal i Fra Kolë Mitrit

Kustodia Françeskane e Zojes Nunciatë lajmëron se me datë 28 dhjetor 2016 në orën 11.30 do të shugurohet daikon, prej SH.T. Imzotr Angelo Massafrës, frati françeskan Kolë Mitri O.F.M. Fra

Editorial

Krishti lind edhe në Alepo

GJERGJ META  / Alepo është ndoshta emblema më e madhe e pasojave të egoizmit njerzor në kohët moderne. Nuk ka asgjë të përbashkët me ndjenjat fetare, shoqërore, humane apo gjithçka

Ipeshkëvinjtë lokalë

Krishtlindja është mahnitje, gëzim, mirëpritje, dhurim.

ANGELO MASSAFRA O.F.M.   / E kremtja e Krishtlindjes është festa e Jetës dhe e Dashurisë: Hyji Atë na do dhe do të gjithë njerëzit me një dashuri pafund dhe falas.

Aktualitet

20 vjet prani të Motrave alcantarine në Babicë të madhe

MICHELA MICCIONE   / Me rastin e Krishtlindjes 2016 kemi filluar festimet për 20 vitet e pranisë sonë Françeskane alkantarine në Shqipëri, në Babicë të madhe pjesë e famullisë së

Editorial

Krishtlindja na zbulon fytyrën e vërtetë të Hyjit, por edhe fytyrën e vërtetë të njeriut

GEORGE FRENDO O.P.   / Kur në shpallim besimin tonë se Biri i Hyjit u bë njeri, në këtë mister gjejmë themelin e vëllazërisë sonë dhe arsyen e misionit tonë