Archive

Jeta Shpirtërore

Meditime për kohën e ardhjes /1

BERNARD CARUANA O.P.   / Sa herë që Kisha fillon të kremtojë misteret e shpëtimit të Zotit të tij; mistere të mbledhura në vitin liturgjik, bashkësitë rizbulojnë dëshirën për të

Fjala

Ungjilli i Shën Mateut

BERNARD CARUANA O.P.   / Me kohen e Ardhjes, në Kishë fillon Viti i Ri. Këtë vit (VITI A) do të lexojmë Ungjillin e Mateut në veçanti gjatë të dielave.

Aktualitet

Kardinal Troshani kremton ne varret e Rrmajit*

Një ditë pasi mberriti në Rinas, Kardinal Simoni u drejtua drejt varrezave të Rrmajt për të kremtuar meshën shenjte, vendi simbol i vuajtjes dhe ringritjes. Askund më mirë se aty

Editorial

Misericordia et misera, një manifest i mëshirës hyjnore

GJERGJ META    / Tymnaja mediatike, që u ngrit menjehërë pas publikimit të Letrës apostolike Misericordia et misera të Papës Françesku, në përfundim të Vitit Jubilar të Mëshirës, nuk ka

Papa

Letra apostolike Misericordia et misera – teksti i plotë në shqip*

LETRA APOSTOLIKE MISERICORDIA ET MISERA   FRANCESKU të gjithë atyre që do ta lexojnë këtë letër apostolike mëshirë dhe paqe! Misericordia et misera (mëshira dhe mëkatarja) janë dy fjalët që Shën

Editorial

Kardinali Ernest Simoni nuk ra nga qielli.

AGUSTIN BARDHI/ Tashmë edhe ne e kemi kardinalin tonë, për këtë duhet patjetër të falënderojmë Zotin që e la gjallë mbas gjithë atyre viteve plot me vuajtje. Eh, more dom

Aktualitet

MËSHIRA ËSHTË RRUGA QË BASHKON ZOTIN ME NJERIUN: Mbyllja e vitit të Mëshirës në Sapë

    Të shtunën e Krishtit Mbret, kleri dioqezan i Sapës dhe mbarë besimtarët e kësaj dioqeze u bashkuan në Kishën Katedrale Shën Tereza e Kalkutës, në Vau-Dejës, për të

Kisha në trevat shqiptare

Mbyllja e Derës së shenjtë në Lushnje

Giuseppe Sgarbossa  / Thirrja nga ana e Ipeshkëvit tonë është konkretizuar me një prani të bukur dhe kanë qënë të përfaqësuara të gjitha Bashkësitë e Krishtera të pranishme në Administraturën

Aktualitet

Dëshmia e Kardinalit Ernest Simoni që përloti Papa Françeskun me 21 shtator 2014

  Unë i quajturi Dom Ernest Simoni (Troshani), si bari shpirtëror jam lidhur me Kishën Shenjte para 70 viteve. Në dhjetorin e vitit 1944 erdhi në fuqi shtetërore partia komuniste

Kisha në trevat shqiptare

MESAZH ME RASTIN E EMËRIMIT TË ARQIPESHKVIT TË RI

      Është kënaqësi e madhe për mua të kem rast për te përshëndetur popullin shqiptar në këtë ditë, vetëm një ditë pas emërimit tim si arqipeshkëv i Arkidioqezës