Archive

Opinione

BOTA – MARTIRET – NE

NORA B.    –  Në këtë klimë feste e lumturimi e gjithë bota po flet për Shqipërinë, për shqipëtarët, për ne. Po mendoja, ndërkohë që po përjetojme e presim me

Libra

Me gëzim dhe shpresë ia dorëzojmë këtë vepër krejt popullit shqiptar *

ANGELO MASSAFRA o.f.m.    –  Do të kisha dashur që vetë Autori, i ndieri Atë Leonardo Di Pinto, françeskan i Provincës së Shën Mikelit Kryengjëll të Fretërve Minorë të Puljes

Editorial

Faleminderit shenjtëri!*

EUGEN MERLIKA – Me gëzim të madh mësova, pak ditë më parë, për emërimet e reja të kardinalëve nga Selia e Shenjtë. Ndërmjet atyre emrave ishte dhe Dom Ernest Simoni

Libra

Promovohet ne Shkoder libri mbi martiret

LORETA TOMA    / Të mërkurën, më 26 tetor 2016, në orën 18.30, pranë Sallës “Kardinal Mikel Koliqi” të Famullisë së Shën Shtjefnit të Arqidioqezës Shkodër-Pult, në praninë e shumë

Editorial

Gruaja që u kujdes për ipeshkevin martir ka një emër

GJERGJ META  / Teksa po lexoja një copëz biografike për Imzot Prennushin, dhe kohën që ai ka qenë në burg, hasa në një fjali: “gjatë kohës së burgut në Durrës,

Libra

Promovimi i librit të Martirëve në Shkodër dhe Tiranë

PEREGRINUS.AL   / “Imzot Vinçenc Prennushi me shokë martirë” është titulli i librit që ka dalë tashmë nën kujdesin e Arqipeshkëvisë së Shkodër – Pultit me autor Atë Leonardo di

Në Dialog

Kryedioqeza e Tivarit dhe Manastiri i Shën Gjon Vlladimirit në Krajë*

NIK UKGJINI    / Provinca Iliro-Romake e Prevalitanës,(Praevalis) trashëgimtare e shteti të Arianinitëve, e cila shtrihej nga Lumi  Mat (Mathis).  deri në qytetin e Risono (Risan), me kryeqendër Shkodrën, në

Aktualitet

Veprimtaritë zyrtare për Lumnimin e 38 martirëve

MARK SHTJEFNI – ARTUR JAKU    / Lajmi i shpalljes së datës së “Lumnimit të imzot Vinçenc Prenushit me 37-shokët e tjerë martirë”, ndezi e ngrohu zemrat e cdo besimtari

Aktualitet

Përshkrimi i Logo-s së Martirëve në Shqipëri

Logo-ja më së pari është një rreth. Rrethi:      Simbol qiellit, i botës shpirtërore, i botës së përtejshme në mardhënje dialektike me Tokën. Simbol i hyjnisë, Alfa dhe Omega. Simboli

Editorial

Që kremtimi i martirëve të mos jetë një shfaqje

GJERGJ META   / Shkodra dhe gjithë katolikët e Shqipërisë po përgatiten me shumë entuziazëm për kremtimin e Lumnimit të 38 martirëve tanë që “kaluan ngushticën e madhe dhe lanë