Archive

Papa

Papa Françesku në Armeni e jo vetëm LGBT

GJERGJ META   / U kthye edhe nga një udhëtim tjetër papa ynë i dashur: nga Armenia. Një vend me një histori të lashtë për krishtërimin. Janë aty gjurmët e

Aktualitet

Motrat saleziane një hapësirë formimi në web

TEUTA BUKA   / Prej vitesh, ne motrat saleziane, po mendonim te hapnim një faqe interneti dhe më në fund ia dolëm, falë punës së të gjitha motrave që veprojnë

Kisha në trevat shqiptare

Shugurohen 2 meshtarë të rinj në Lezhë

PASHK NDOJ    / Në sajë të shtrirjes se duarve të Shkëlqësisë së tij Mons. Ottavio Vitale u shuguruan meshtarë të dioqezës së Lezhës me datë 26 qeshor 2016 dy

Kisha në trevat shqiptare

Maratona e femijeve ne Sapë

Prej vitesh Caritas Sapa dhe Famullia e Shen Nikollit, organizojn aktivitetin sportiv “Maratona me Biçikleta”, gjë e cila tashme është kthyer në traditë dhe pritet me padurim nga fëmijët e

Editorial

No panic! BE nuk është Europa

GJERGJ META    / Unë jam pakthyeshmërisht një njeri i cili kufijtë, ndasitë, veçorizmat, ishullizimin, e kështu me rradhë, i vlerësoj si atentat ndaj njeriut si individ e ndaj njerëzimit

Aktualitet

Formimi i vazhdueshën: në shërbim të hirit që na paraprin.

Nga data 20 – 22 qershor, në Seminarin Ndërdioqezan të Shkodrës është mbajtur formimi i vazhdueshëm për meshtarët e rinj të dioqezave shqiptare. Ky formim ka konsistuar në këto ditë

Aktualitet

‘Zgjeroje vendin e tendës sate.’ (Is 54, 2)

ELDA NIKOLLI    / Ka ca artikuj që nuk i gjen në asnjë superpmarket apo qendër tregtare, një ndër to është edhe shpresa. Shpresa jo për një të ardhme më

Editorial

Gruaja “thes me mbajtë” apo … ?

GJERGJ META   / Para disa kohësh, në kundërshtim me pjesën më të madhe të opinionit publik, i dola në mbrojtje një djali me emrin Sokol Mjacaj i cili kishte

Në Dialog

Deshmi: Une e dua vullnetarizmin

Lizabeta Marku    / Kur përmendet emri “vullnetarizem”, nuk do të dëgjoja kurrë personat që pyesin se “çfarë është vullnetarizmi?”. Vullnetarizmi është dedikimi i vetës tënde, si ndihmë, inkurajim, kujdesje,

Kisha Universale

Nje minut per paqen …

“Me vullnetin e mirë dhe bashkëpunimin e të gjithëve mund të bëhet realitet paqja dhe të vazhdojë udhëtimi i ndërtimit të një shoqërie vëllazërore, në respekt të dinjitetit dhe të

  • 1
  • 2