Archive

Kisha në trevat shqiptare

Zyrtare: Kisha Katolike ka tashmë 38 martirë e saj. Faleminderit Papa Françesku!

Kisha katolike u pasurua me një grup të ri martirësh, të cilët me besim në Zotin sfiduan ideologjine komuniste që e bëri Shqipërinë vendin “më ateist në botë”. Lajmi behet

Kisha në trevat shqiptare

Krerët fetarë të Elbasanit mbështesin Metropolitin e ri të Kishës Ortodokse

Komiteti i Bashkëpunimit Ndërfetar Elbasan, ndoqi me shqetësim, keqardhje e plot mëshirë, deklaratën e zotit Nikolla Marku bërë në media në datën 19 prill 2016 për faktin se gjuha e

Aktualitet

Ditën e hëne Papa Françesku priti ipeshkvin e Sapës, Imzot Lucjan Avgustini.

        Të hënen rreth orës 08:00 Papa Françesku ka pritur Imzot Lucjan Avgustinin, ipeshkvi i Supës (që përfshin një pjesë të Zadrimës, disa fshatra te Shkodrës, Pukën, Tropojën).

Kisha në trevat shqiptare
Editorial

Cinizmi “i ligjshem” i prof. Plasarit

Gjergj Meta    / Lexova shkrimin e profesor Aurel Plasarit me titull “Mendime për historinë e feve si lëndë mësimore” në gazetën Panorama të ditës së djeshme 13 prill 2016.

Opinione

Amoris laetitia dhe familja shqiptare

Dorian Hatibi  / Me 19 Mars, Papa Françesku firmosi miratimin e dokumentit post-sinodal “Amoris Laetitia” (e përkthyer në shqip “Gëzimi i Dashurisë”). Një dokument ky i mësimeve të Kishës mbi

Opinione

“Amoris Laetitia”, nje himn modern i dashurise

Gjergj Meta   / Mund të themi me plot gojën se ky dokument i Papës Françesku është një himn modern i dashurisë. Vjen nga zemra e një bariu që ndjen

Magisterium

Amoris laetitia – Parqitje e Porosise post-sinodale te Papes Françesku

Ramiro Moliner Inglés, Nunzio Apostolico    / Si Përfaqësues i Atit të Shenjtë në Shqipëri, jam i kënaqur dhe i nderuar të paraqes zyrtarisht, së bashku me Sh.T. Mons. George Frendo,

Editorial

Baritorja martesore nuk është baritorja e përjashtimeve

Vincenzo Corrado*    / Baritorja martesore dhe familjare nuk është baritorja e përjashtimeve. Mund të përmblidhet në këtë sllogan njëri prej mesazheve kryesore – ndoshta më i prituri – i

Papa

“Hareja e dashurisë” – sinteza e dokumentit të Papës Françesku rreth familjes*

Peregrinus    / Mëshirë dhe integrim: ky është thelbi i Nxitjes Apostolike pas sinodale “Amoris Laetitia – Hareja e dashurisë”, nënshkruar nga Papa Françesku më 19 mars dhe paraqitur sot në

  • 1
  • 2