“Spotlight” filmi per pedofiline qe fitoi Oskar

“Spotlight” filmi per pedofiline qe fitoi Oskar

spotlightPEREGRINUS   /

Këto ditë keni parë që ndër çmimet Oskar ka fituar edhe një film me titullin “Spotlight” i cili flet për punën investigative të gazetarëve të Boston Glob në zbulimin e rasteve të pedofilisë në dioqezën e Bostonit në USA.

Ky film do të shfaqet edhe në Shqipëri pas dy javësh në Tiranë. Filmi është pritur mirë nga audienca e gjithashtu edhe mediat katolike i kanë kushtuar vëmendje të madhe me komente edhe pozitive. Thonë se filmi është shumë i fortë dhe prek deri në dhimbje çështjen e pedofilisë brenda Kishës, por nuk është një film antikatolik. Regjisori i filmit Tom Mccarthy është katolik iralndez nga një familje shumë fetare e Bostonit. Ai ka bërë një intervistë shumë interesante që është në anglisht. Ju sygjeroj ta lexoni. Po ashtu ju sygjeroj edhe disa artikuj që kanë dalë në mediat katolike si psh:

Chiesa e pedofilia, le verità di “Spotlight” – Avvenire.it

Segno dei tempi: l’Oscar a Spotlight nelle cronache dei media vaticani – Avvenire.it

P. Zollner: vescovi esortano a vedere “Il caso Spotlight” – Radio Vatikani

Intervista a Mons. Becciu – Sottosegretario della Segreteria di Stato – Corriere.it

Po ashtu po ju sinjalizojme nje artikull te “Osservattore Romano” te dates 1 mars 2016 qe flet mbi kete teme ne italisht dhe ne anglisht.

Ne intervisten me Ate Zollner do te gjeni edhe thirrjen qe ai i ben ipeshkevinjeve qe te nxisin meshtaret te shohin filmin.

 

Previous Do t'ju jap barinj sipas zemres time
Next Pse regjizori i filmit 'Spotlight' ka shpresa për Kishën Katolike

Sugjerime