Archive

Editorial

A duhet liturgjia të flasë vetëm gegnisht? – Një përgjigje për Ledi Shamkun!

GJERGJ META    / Shumë e dashur Ledi! Po i përgjigjem një pyetje publike që ua ke drejtuar të gjithëve në rrjetin social facebook, por në mënyrë të veçantë mua,

Libra

Meditime mbi meshtarët – Enzo Bianchi

Don Anton Uka    / Lexues i dashur, këto meditime të murgut të famshëm italian, Enzo Bianchi, të lehta për t’u kuptuar dhe shumë të thella në aspektin teologjiko-shpirtëror, meqë

Kisha në trevat shqiptare

“Të Mëshirshëm sikurse Ati”. Dita e të rinjëve në dioqezën Rrëshen.

  Së bashku me Kishën universale edhe ne, të rinjtë e Dioqezës Rrëshen, jemi takuar me Ipeshkvin tonë monsinjor Cristoforo Palmieri për të kaluar një gjysmë dite së bashku. Takimi

Kisha në trevat shqiptare

“TË VIZITOSH TË BURGOSURIT”. DЁSHMI NË RASTIN E DITËS SË TË RINJЁVE NЁ DIOQEZEN E RRËSHENIT MBI VEPRAT E MËSHIRËS.

    Të dashur të rinj, kjo dëshmi e cila më është kërkuar sot të bëj përpara jush nuk ka qenë e lehtë të pranohej nga unë. Por e pranova

Kisha në trevat shqiptare

67 VJET NGA VDEKJA E MONS. VINCENC PRENNUSHIT DHE PROFECIA E DATES 19.

  AGUSTIN BARDHI/       Nuk i kam dashtë kuj të keqen. Jam mundue me bà mirë. Me këto fjalë të thëna para trupit gjykues Arqipeshkvi i Durrësit e

Kisha në trevat shqiptare

UDHA E KRYQIT NE RRESHEN NEPER RRUGET E QYTETIT.

Nga Genc Gjoci/ Edhe këtë vit, siç është tashmë traditë prej disa vitesh, të premten para Javës së Madhe në Rrëshen, është bërë lutja e Rrugës së Kryqit nëpër rrugët

Opinione

Përmes kësaj pranie simbolike, Françesku do të vijojë të rrezatojë*

IMZOT RAMIRO MOLINER INGLES   / Kam nderin, privilegjin dhe gëzimin e pamasë t’ju drejtoj juve pak fjalë në fillim të kësaj ceremonie, të thjeshtë, meqë është jashtë, por në

Kisha në trevat shqiptare

Përurohet busti i Papës Francesku përpara piramidës në Tiranë

Nga Radio Vatikani    / Ndërsa Papa Françesku shpallte në Vatikan datën e kanonizimit të së Lumes Nënë Terezë, populli shqiptar, bijë e së cilës është shenjtja e bamirësisë, e

Kisha Universale

Papa Françesku: Pas shumë vuajtjesh Shqipëria është ringritur në dinjitet dhe në besim!

Në Udiencën e të Mërkurës në sheshin e shën Pjetrit në Vatikan, në të cilën papa ka folur për çështjen e emigracionit, në një moment ka përmendur edhe Shqipërinë. Duke

Libra

Promovohet në shqip: Do t’ju jap barinj (Pastores dabo vobis), Porosia enciklike rreth formimit të meshtarëve.

Me 25 mars të vitit 1992 Papa shën Gjon Pali II firmosi nxitjen apostolike Postores dabo Vobis.  Kjo nxitje apostolike që i kushtohet në mënyrë të veçantë formimit të kandidatëve 

  • 1
  • 2