Archive

Opinione

Krishtlindja dhe korrupsioni nuk mund të shkojnë bashkë! – E DIELA III E ARDHJES.

GJERGJ META     / Një nga figurat më emblematike të përgatitjes për Krishtlindje, në liturgjinë e krishterë katolike, është Gjon Pagëzuesi. Një njeri të cilit i ikin kryet vetëm

Magisterium

Luftën e mirë e luftova, vrapimin e kreva, fenë e ruajta

GJERGJ FRENDO O.P.    / Afërsisht para gjashtëdhjetë vitesh, një filozof marksist i famshëm, Ernst Bloch, ka shkruar një libër në të cilin bëhet fjalë se ishte larguar nga mësimi

Opinione

Ardhja: fillimi i një misteri të madh

  Nga Kolë Dedaj/ Në shumicën e vendeve, kur fillojnë të bien flokët e para të dëborës, në periudhë dimri fillon një atmosferë krejt e veçante, ajo e Krishtlindjes. Edhe

Aktualitet

Imzot Rrok Mirdita kthehet ne shtepine e Atit!

NJOFTIM PËR SHTYP I ARKIDIOQEZËS METROPOLITANE TIRANË – DURRËS Arkidioqeza Metropolitane Tiranë-Durrës me shumë dhimbje njofton se sot me datë 7 dhjetor 2015, rreth orës 14.30, në Qendrën Spitalore “Nënë

Kisha Universale

Shën Nikolli, plaku i dhuratave: ai që quajmë Plaku i Vitit të Ri ose Babadimri.

AGUSTIN BARDHI/ Shën Nikolli lindi në qytetin  Patara në rajonin e Liçia në Azinë e vogël (Turqia aktuale) në një familje mjaft të pasur, pastaj do të ishte zgjedhur si

Kisha në trevat shqiptare

Imzot Rrok Mirdita ka nevoje per lutjet tona

PEREGRINUS    / Imzot Rrok Mirdita në ditën e djeshme me datë 4 dhjetor ka pësuar një hemorragji cerebrale. I është nënshtruar një operacioni në kokë prej Prof. Mentor Petrelës

Editorial

Zoti flet sot, tani dhe këtu! – E DIELA II E ARDHJES

GJERGJ META    / Zoti flet sot, i flet njeriut tani dhe ketu në historinë e tij. Vetëm me këtë vetëdije mund të themi se historia e njeriut kthehet në

Opinione

Pema e Krishtlindjes, jo e Viti të Ri

Nga Agustin Bardhi/ Nëse do të pyesnim shqiptarët, edhe ata të besimit katolik se si quhet ajo pema me shumë zbukurime që vendosin nëpër shtëpi në “kohën e ardhjes” në

Opinione

A mund të jetojnë bashkë të krishterë e mysliman?

Nga Mark Pashkja/ Kjo ka qenë një ndër pyetjet e shumta që e shprehur ose jo në mënyrë të hapur, shumë gazetarë, analistë apo dhe njerëz të thjeshtë ngrinin përball