Archive

Jeta Shpirtërore

AGUSTIN LERE ZEMREN TE T’COPTOHET

DON GIANFRANCO CADENELLI    / Don Agustini më ka ftuar të bëj sot homelinë dhe unë, me paksa dridhje por me kënaqësi, kam pranuar të flas në këtë “Meshë të

Opinione

Në bujtinë nuk pati vend per ta – MESHA E NATES

GJERGJ META Një shtesë gati-gati e parëndësishme ajo e Lukës në tregimin e lindjes së Jezusit. E sonte dua të flas për këtë shënim të Lukës. “Maria … nxorri në

Aktualitet

Në Brunei, 5 vjet burg për këdo që feston Krishtlindjen!

PEREGRINUS/ Pesë vjet burg për këdo që feston Krishtlindjen në Brunei. I vogli, dhe i pasuri (me naftë) Sulltanati i Azisë juglindore forcon normat që tashmë  që në vitin 2014

Opinione

Hyji e dashuron brishtësinë! – E DIELA IV E ARDHJES

GJERGJ META    / Vogëlsia dhe brishtësia nuk janë asnjëherë pengesë që Hyji të realizojë planet e tij. Më duket pikërisht ky thelbi i leximeve të kësaj të Diele IV

Në Dialog

PERSONAT ME AFTËSI TË KUFIZUAR NË DRITËN E SHKRIMIT TË SHENJTË

STEFAN PALOKA     / Bibla, si dije njerëzore e frymëzuar nga Shpirti i Hyjit (të më falin teologët për ndonjë shmangie të paqëllimtë nga shinat dogmatike), ngërthen në vetvete

Kisha në trevat shqiptare

Në vitin e Mëshirës, një vepër mëshire nga të rinjtë e famullisë Rrëshenit

PEREGRINUS/ Është viti i Mëshirës, një vit që na jep mundësi të gjithëve të japim kontributin tonë për një shoqëri më bashkëpunuese e të mëshirshme me njëri-tjetrin. Gjatë kësaj periudhe,

Kisha në trevat shqiptare

SAPE: SHFAQJE E KRISHTLINDJES NGA FËMIJËT ME AFTËSI NDRYSHE.

PEREGRINUS/ Ndërsa Krishtlindja po afron, këtë të shtunë Caritas Dioqezan Sapa zhvilloi festen tradicionale të Krishtlindjes me Personat me Aftësi Ndryshe nga Dioqeza e SAPES. Të bashkuar në Katedralen Nënë

Aktualitet

PAPA JEP FIRMËN PËR SHENJTËRIMIN E NËNË TEREZËS – NJIHET MREKULLIA E NJË SHËRIMI

PEREGRINUS     / Aprovimi i Papës ka ardhur në ditën e ditëlindjes së tij. Françesku ka miratuar këtë pasdite, të enjten me datë 17 dhjetor, njohjen e mrekullisë që

Jubileu

JUBILEU I MESHIRES – ADMINISTRATURA E JUGUT

Jubileu i meshires ka nisur edhe ne Administraturen e Jugut ne dy Kisha te saj ate te shen Piut X ne Elbasan dhe te Shen Pjetrit e Shen palit ne

Jubileu

Fjalor i vogël i Jubileut

Çfarë do të thotë Jubile? Quhet edhe Vit i shenjtë, sepse nxit shenjtërinë e jetës së besimtarëve. Është viti i faljes së mëkateve dhe i ndëshkimeve për mëkatet, i kthimit