Lutja duhet te jete pergjigjja jone …

Lutja duhet te jete pergjigjja jone …

katedralja shkoderDom Artur Jaku     /

Dhimbja e ketyre diteve i ka prishur ekuilibrat, ka demtuar deri edhe endrren e shteteve qe kane punuar sa e sa vite per te ndertuar sisteme sigurie. Ka zbehurfuqine e besimit tek Paqja por ama, edhe e ka kthyer ate si domosdoshmeri te te gjithe botes.
Nuk mund te kete “paqe segmentale”, nuk mund te kenaqemi me faktin se diku ska lufte, sepse në disa vende kane sisteme të konsoliduara sigurije.
Paqja duhet te jete kudo, sepse bijte e luftes do te jene te prirur te shkaktojne luftera e vrasje kudo e kurdo. Sa me shume do te shtypen, do te kufizohen e keqja e tyre do rrezikoje te miren e perbashket.
Paqja nuk eshte sfide e nje shteti, nje kombi, eshte sfide e te gjitheve.
Në këto ditë nuk u demtua vetëm Franca, parisi u demtua e gjithe bota e gjithe njerzimi. Logjika humbi perballe c’njerezores, jeta u vra nga frymoret qe u frymezuan nga ligesia, e i patenzoni.
Lutja duhet te jete pergjigjja jone, logjika e jone, frymezimi i jone. Falja duhet te jete teknika e jone per te mbrojtur jeten. Dashuria ekonomia e jone.
Sic e deshmon kjo ngjarje, paqja nuk eshte kerkese per show, oratorie, eshte alfa, eshte domosdoshmeria per te gjithe.
Të dashur besimtarë ne sot jemi këtu për të ofruar lutjen tonë viktimave të atentatit por edhe te mbështesim dhe te solidarizohemi me popullin Francez.
Të lutemi e të vetdijsohemi per Zotin e vertet. Te gjithe duhet te pasqyrojme bukurine e jetes me Zot, dhe kurre ne emer te tij te vrasim dhe te vetvrasim.

Previous Papa Françesku thellësisht i tronditur për atentatet e Parisit: sulm kundër paqes dhe njerëzimit.
Next Kisha juristëve katolikë shqiptarë: Bëhuni shembull! Jo korrupsionit!

Sugjerime