Papa Françesku thellësisht i tronditur për atentatet e Parisit: sulm kundër paqes dhe njerëzimit.

Papa Françesku thellësisht i tronditur për atentatet e Parisit: sulm kundër paqes dhe njerëzimit.

12249731_751751634930506_8832748773959806646_nNë një shënim të nënshkruar nga Atë Lombardi, Selia e Shenjtë dënon ashpër “këtë manifestim të ri të çmendur të dhunës terroriste dhe urrejtjes.

“Ne Jemi thellësisht të tronditur nga ky manifestim dhune të çmendur terroristike e urrejtjeje. E dënojmë në mënyrën më radikale, së bashku me Papën e me të gjithë njerëzit, që e duan paqen. Lutemi për viktimat dhe për të plagosurit, si dhe për mbarë popullin francez. Ky  sulm kundër paqes së mbarë njerëzimit kërkon reagim të vendosur dhe solidar nga ana e ne të gjithëve, për t’ia prerë rrugën përhapjes së urrejtjes vrasëse, në të gjitha format e saj”.

“Ne lutemi për viktimat e plagosura për vdekje, dhe për të gjithë njerëzit e popullit franceze,” thoshte deklarata e Vatikanit. “Ky është një sulm mbi paqen e të gjithë njerëzimit e cila kërkon një përgjigje të rëndësishme dhe solidaritetin e të gjithëve për të kundërshtuar përhapjen e vrasjes dhe urrejtjes në të gjitha format e saj”.

Previous Botimet Albanologjike Françeskane
Next Lutja duhet te jete pergjigjja jone ...

Sugjerime