Archive

Libra

“Rrno për me tregue” del në versionin e saj origjinal në tre vëllime …

PEREGRINUS    / Me rastin e polemikës rreth dekorimit të disa ish-funksionarëve të regjimit komunist, të paktën hidhini një sy ribotimit në tre vëllime të veprës së patër Zefit “Rrno

Libra

Zoti zbret në ferr

GJERGJ KOLA    / Marcel Hila e mban premtimin, ai ja arrin me e zbritë Zotin në ferr, madje i vendos edhe nji datë të saktë mbrritjes së Tij: 29.11.1944.

Jeta Shpirtërore

Ai vjen, në jetën dhe dhimbjen e çdo dite! – E DIELA I E ARDHJES

GJERGJ META   / Mungesa e shpresës dhe çoroditja janë reagimet e para kur njeriu gjendet përballë situatash si ato të përshkruara në ungjillin e Lukës që Kisha na ofron

Jeta Shpirtërore

A JE TI MBRET?

GJERGJ META      / Koncepti i pushtetit, i mishëruar nga figura e Jezusit, në dialogun e tij me Pilatin në Ungjillin e  Gjonit (Gjn 18,28-40) përmbys modelet me të

Papa

MISERICORDIAE VULTUS – Teksti i plote i Bulles se Papa Françeskut per Jubileun e Jashtezakonshem te meshires

FRANÇESKU FYTYRA E MËSHIRËS  (Misericordiæ Vultus) Bulla E Shpalljes Së Vitit Të Jashtëzakonshëm Të Mëshirës © Copyright në shqip ARQIPESHKVIA METROPOLITANE SHKODËR – PULT Françesku ipeshkëv i Romës shërbëtor i shërbëtorëve të

Jeta Shpirtërore

ARDHJA /3 – Si të përgatisim familjet për Krishtlindje?

PEREGRINUS   / Si të përgatisim familjet për Krishtlindje? Në kohën e Krishtlindjes ne mundohemi të gjithë të zbukurojmë shtëpitë, njëherë me pemën e Krishtlindjes e po ashtu edhe me

Jeta Shpirtërore

ARDHJA / 2 – Si ta jetojmë ardhjen në jetën e çdo dite?

PEREGRINUS    / Vegimet e mëdhaja, kumtimet e vazhdueshme dhe shembujt e mësuesve të mëdhenj e modeleve të ardhjes (Isaia, Gjon Pagezuesi, Maria, Jozefi) na çojnë drejt faktit që ne

Jeta Shpirtërore

ARDHJA /1 – Koha e ardhjes, koha e pritjes – Viti C

 PEREGRINUS     / Për çfarë ardhje bëhet fjalë? Nisim me datë 28 nëntor pasdite Kohën e Ardhjes, pra një vit të ri liturgjik i cili është i ritmuar nga

Jeta Shpirtërore

Lectio Divina – nje rruge per te gjetur paqen e zemres dhe shijen e Hyjit

GIORGIO ZEVINI* Të sugjeroj një rrugë praktike dhe të thjeshtë për jetën shpirtërore, të themeluar mbi fjalën e Zotit, për të bërë që leximet e përditshme të meshës dhe ai

Kisha në trevat shqiptare

Baritorja rinore Shkoder-Pult

Komisioni i baritores rinore te Dioqezes se Shkodres publikon kalendarin e takimeve per vitin baritor 2015-2016.