Archive

Kisha Universale

Konferenca Ndërkombëtare: “Shqipëria në Arkivin e Propaganda Fide-s”

Me datë 26 dhe 27 tetor në Universitetin Propaganda Fide në Romë organizohet Kuvendi Ndërkombëtar, në përgatitje për festimin e 400 vjetorit të themelimit të Propaganda Fide-s me titull: “Shqipëria

Magisterium

Familja nuk është një shqetësim, por një bekim!

Peregrinus.al / Në takimin e sotshëm me ipeshkëvinjtë që kanë marrë pjesë në Takimin Ndërkombëtar të familjeve në Filadelfia (USA), Ati i Shenjtë papa Françesku u është drejtuar atyre duke

Kisha në trevat shqiptare

Promovohet libri “Papa Françesku në Shqipëri”

Dje në ambjentet e Universitetit katolik ʺZoja e Këshillit të Mirëʺ në Tiranë, u bë përkujtimi i vizitës së Atit të Shënjtë Papa Françeskut, dhe u bë provomovimi  edhe të një

Kisha në trevat shqiptare

Hapja e Vitit Akademik në Institutin teologjiko-filozofik të Shkodrës

Nga Mark Pashkja / Një ndër temat mbi të cilën kisha po reflekton maksimalisht gjatë pontifikatit të Papa Françeskut është ajo mbi familjen. Ka qenë vet Ati Shenjtë që me

Jeta Shpirtërore

Kur të më shihni që nuk jam besnike më qortoni, por edhe më ngushëlloni!

Motër Elda Nikolli, me origjinë nga Fani i Mirditës, me datë 20 shtator të këtij viti ka bërë kushtet e përjetshme duke u betuar se do të jetojë në varfëri,

Aktualitet

Nga New York Times në NEW YORK POPE

Tashmë krejt vëmendjen e amerikaneve e ka pushtuar Papa Françesku i cili me thjeshtesin e tij prej apostulli të vërtet të Krishtit po i pushton zemrat e nje populli që

Kisha në trevat shqiptare

65-vjetori i martizimit të shërbëtores së Zotit, Marie Tucit

 Sot me 24 tetor perkujtojme martiren e regjimit komunist, Marie Tuci. 65 vjet me pare u nda nga jeta ne nje moshe fare te re, Maria Tuci, vajza mirditore qe u shndërrua

Opinione

PAPA FRANÇESKU PO “RRËSHKET” MAJTAS… (.?!)

Editorial nga Peregrinus.al Papa Françesku po kritikon kapitalizmin, i’u tërheq vëmendjen të fuqishmëve dhe industrive për prishjen e klimës, i bën ftesë vendeve të pasura dhe Kishës të presin emigrantët

Kisha Universale

FIAT … jo vetëm makinë, por edhe stil jete!

FIAT, përveçse është marka e njërës prej makinave më të famshme në botë, është edhe mënyra lidhore (në shqip kthehet në dëshirore) e foljes facere, pra bëj: FIAT pra në

Editorial

MARTIRIZIMI

 Nga Imzot George Frendo O.P. Misioni i njerëzve të rinj të Zotit do të ushtrohej në një botë armiqësore ndaj Krishtit dhe dishepujve të vet (QS Gjn 15, 20). Ne mund,

  • 1
  • 2