Archive

Jeta Shpirtërore

A I KE DITUR KËTO GJËRA RRETH SHËN INJACIT TË LOJOLËS?

Shën Injaci i Loyolës është i njohur më së shumti si personi që i themeloi Jezuitët dhe shqyrtimet shpirtërore të të cilit formuan përshpirtërinë injaciane dhe “Ushtrimet Shpirtërore”. Një fakt

Jeta Shpirtërore

E djela XVII Gjatë Vitit – Shumëzimi i bukëve

Ungjilli (Gjn 6, 1-15) Në atë kohë Jezusi kaloi në anën tjetër të detit të Galilesë, që quhet edhe i Tiberiadit. E ndiqte një shumicë e madhe, sepse shihnin mrekullitë

Kisha Universale

Në Mosul ku IS ka vrarë shpresën e ka zhdukur të krishterët

Në Mosul IS fshin emrat dhe kujtesën Pasi e kanë zbrazur krejtësisht qytetin nga të krishterët duke filluar qysh prej 16 korrikut të vitit të kaluar, pasi kanë vandalizuar kishat

Libra

Dritë prej Dritës

Nga Dedë Palokaj* Motivi që më nxiti ta shkruaj librin “Dritë prej Dritës” është dashuria ndaj Zotit, i cili me thirri në jetën e re. Kjo thirrje ndodhi kur fillova

Editorial

PAPA PO GABUAKA?!

Nga Shtjefën Dodes S.J. A po gabuaka Papa?!? Të bësh pyetje mundesh gjithmonë. Por jo çdo pyetje merr përgjigjen që (ndoshta) e pret. Kohë më parë, gjatë kthimit për në

Jeta Shpirtërore

ISHIN SI DELET PA BARI – E djela XVI gjatë Vitit

Ungjilli (Mk 6, 30-34) Leximi i Ungjillit shenjt sipas Markut Në atë kohë, apostujt u bashkuan prapë te Jezusi dhe i treguan gjithçka kishin bërë dhe kishin mësuar. Atëherë ai

Opinione

EDHE ZOTI PUSHOI …

Nga Gjergj Meta Pushimi është një përmasë njerëzore shumë e nevojshme. Sigurisht jo të gjithë e kanë mundësinë të kenë dit të lira për pushime, por ekziston mundësia e një

Libra

Udhëheqja shpirtërore, sfidë dhe nevojë e ditëve tona*

Nga Mario Imperatori S.J.  Me kënaqësi pranova ta shkruaj këtë parathënie për përkthimin dhe botimin në gjuhën shqipe të punimit të magjistraturës në lëndën Teologjia Shpirtërore të Don Anton Uka-jt kushtuar

Në Dialog

Hapat që duhet të kapërcehen për rritjen e fëmijëve

Nga Peter J. Leithart* Keni dëgjuar historitë e tmerrshme që dalin nga shkollat tona: kopshte fëmijësh me programe amorale edukimi seksual; mësues që përhapin çoroditje seksuale me mbështetjen e administratës drejtuese;

Opinione

MË NGASHËNJEVE O ZOT

Nga Dom Gjovalin Simoni Shumë i dashur Dom Kledi, të dashur vëllezër në meshtari, të dashur prind e familjarë të Kledit dhe ju të dashur besimtarë që sot keni ardhë me e gëzu dom Kledin dhe familjen e tij. Sot asht ditë e bekuar prej Zotit, sepse Zoti