Archive

Editorial

Maska e fundit e njeriut

Nga Gjergj Meta  Krizat në jetën e globit, po të jemi të kujdesshëm ndaj historisë, janë një fakt që nuk na kapin aq befasishëm. Me origjina të ndryshme e për

Aktualitet

Françesku në Engjëllin e Tënzot: feja është forcë jete, që çliron e shëlbon

Papa Françesku \ Audienca dhe Engjëlli i Tënzot “Feja është forcë jete, që çliron e shëlbon, në çdo situatë!”. E kujtoi sot Françesku në lutjen e Engjëllit të Tënzot, në

Jeta Shpirtërore

Thirrja: takim i Misterit të Zotit me misterin e njeriut

Nga Dom Gjovalin Simoni Aspekte teologjike dhe shpirtërore. Autenticiteti dhe dëshmia e jetës. Historia e çdo thirrjeje Meshtarake ose e jetes së Kushtuar apo Martesore, është historia e pashprehshme e

Intervistë

Një Kishë e vjetër? – Intervista e fundit e Kardinal Martinit!

  Testamenti shpirtëror i Kardinal Martinit Atë Georg Sporschill, sivëllau jezuit i cili e intervistoi në “Bashkëbisedime mbrëmjesh në Jeruzalem”, dhe Federica Radice Fossati kanë takuar Kard. Martinin me 8

Intervistë

Don Zeno Daniele: më pak devotshmëri private…e më shumë fjalë e Hyjit

Kemi intervistuar don Zeno Daniele, misionar per shume vite ne Lushnje. Një intervistë e hapur, pa kamuflime e që i thotë gjërat drejtëpërdrejtë… Don Zeno sa vite keni në Shqipëri

Jeta Shpirtërore

Kush m’i preku petkat? – E djela XIII gjatë vitit

Leximi i Ungjillit shenjt sipas Markut Në atë kohë, kur Jezusi përsëri kaloi me barkë në anën tjetër, ngarendi tek ai turmë e madhe populli. Ai zuri vend në breg

Libra

“Ushtrimet shpirtërore” të Injacit të Loyolës në shqip

Po paraqesim një nga kryeveprat e letërsisë shpirtërore botërore, Ushtrimet shpirtërore të shën Injacit të Loyolës, themeluesit të Jezuitëve. Një vepër e cila ka pasur një sukses të jashtëzakonshëm në

Jeta Shpirtërore

Zemra, vendi i luftës shpirtërore

Nga Enzo Bianchi Lum të pastrit në zemër, sepse do ta shohin Hyjin (Mt 5,8) Zoti t’ju japë syve të zemrës (tuaj) dritë që të mund të kuptoni shpresën e

Papa

Fytyra e mëshirës së Atit; Bulla për Vitin e Shenjtë të mëshirës

Është botuar në gjuhën shqipe Bulla e Papës Françesku “Misericordiae vultus” (Fytyra e mëshirës) nën kujdesin e Arkidioqezës Matropolitane të Shkodrës. Me datë 13 mars 2015 papa Françesku shpalli vitin

Libra

Tereza e Avilës dhe kështjella e saj e brendshme

Kështjella e Brendshme është një nga librat më të famshëm të Teologjisë mistike. Ajo është vepra më e madhërishme dhe më e arrirë e Terezës së Avilës dhe shpreh lulëzimin