Archive

Ipeshkëvinjtë lokalë

Familja shqiptare: ende e shëndetshme, por ka edhe probleme.

Interviste me Imzot Angelo Massafra, Arqipeshkev i Shkoder-Pultit*  1.  Cila ka qenë risia e këtij Sinodi për sa i përket atmosferës mes ju Etërve Sinodalë? Që prej fillimit, organizimi i

Jeta Shpirtërore

Nje fjale diturie nga Jezusi

Nga Armando Ceccarelli S.J. E Diela XXX gjate Vitit Sot, pyetja tinëzore bërë Jezusit prek një pikë në të cilën ai është tamam Mjeshtër. Kërkesa ka të bëjë me dashurinë

Jeta Shpirtërore

Vështrimet na ndryshojnë

  Është e pazakontë ta dëgjosh nga Jezusi pyetjen: “Ç`thoni ju, kush jam unë?” (Mk 8,27-30). Prej të gjitha qenieve njerëzore Jezusi ka qenë i vetmi që e kishte të

Kisha në trevat shqiptare

Dom Ernesti dëshmon…

Nga Ernest Troshani Haec dies quam fecit Dominus exultemus et laetemur in ea. Rrnoftë Krishti, rrnoftë Kisha. Unë i quajturi Dom Ernest Simoni (Troshani), si bari shpirtëror jam lidhur me

Opinione

Kush kujdeset për punëtorët?

Nga George Frendo*  Punëtori është një i varfër për të cilin dikush duhet të kujdeset. S’ka kontroll mbi rrogën që marrin punëtorët. Rroga minimale është 22000 lekë (njëzet e dy

Jeta Shpirtërore

Hyji dhe Cezari

Nga Armando Ceccarelli S.J. E diela e 29-të A Cezari apo Hyji? Jezusi përballet me dy pasionet më të mëdha publike të njerëzimit: politika dhe feja. Ne priremi t’i shohim

Kisha Universale

Papa Pali VI (1897 – 1978)

Nga Lush Gjergji Giovanni Battista Montini u lind në Concesio (Brescia)  në vitin 1897, në një familje të mirë intelektuale katolike, besimtarë të angazhuar në veprimet baritore të Kishës. U

Jeta Shpirtërore

Kur dashurohesha me Terezën

Nga Gjergj Meta E kam pasur shoqe udhëtimi për një copë rrugë këtë grua të jazhtëzakonshme. Nuk e fsheh që më shoqëron aty-këtu edhe sot e kësaj dite, sidomos kur

Opinione

Sinodi mbi familjen dhe “sinodi” i ardhshëm i Kishës në Shqipëri.

Nga Gjergj Meta Është mbyllur java e parë e punimeve të Sinodit të Jashtëzakonshëm të Ipeshkëvinjëve në Romë. Është i treti i Sinod i Jashtëzakonshëm që është thirrur nga Papa

Jeta Shpirtërore

Guri i këndit u bë gur themeli

Nga Armando Ceccarelli S.J. E djela XXVII gjatë vitit Si profeti  Isaia, ashtu edhe Jezusi përdorin imazhin e vreshtës për të përshkruar veprën e Hyjit në histori dhe përgjigjen e

  • 1
  • 2