Archive

Opinione

Vizita e Papës – një shenjë përtej hapësirës dhe kohës

Nga Stefan Paloka Nëpërmjet shenjave të panumërta të kohës dhe të hapësirës, Hyji synon që, gjatë ekzistencës sonë fizike këtu mbi tokë, të na tërheqë vëmendjen mbi madhështinë, bukurinë dhe

Jeta Shpirtërore

Njohja dhe pranimi i zemërimit

  Do të zemërohesha po të më lëndonte dikush. Kjo mund të më shkaktojë frikë, sepse e di se ndoshta s`do të mund të jem në gjendje ta kontrolloj zemërimin

Aktualitet

Telefonatë shtëpisë

Nga James Foley* Një letër nga James Foley për revistën e Universitetit Marquette. Universiteti Marquette më ka ofruar gjithmonë miqësi. Atë  lloj miqësie që të sfidon për të bërë më

Jeta Shoqërore

Requiem per nje President

Nga Gjergj Kola* Presidenti Klestil ndodhet përballë meje, mbulue me flamujt e kombit dhe landeve të ndryshme të Austrisë, e rreth e rrotull me kunora e tinguj organoje. Gjithçka kishte

Në Dialog

Si do ta gjejë Papa Françesku Shqiperinë?

Nga Agustin Bardhi Për herë të dytë në tokën tonë po shkel pasardhësi i Shën Pjetrit. Sigurisht qe ardhja e Papa Françeskut në Shqipëri na risjell në kujtesë Papën e

Opinione

Mbroni të krishterët: mos heshtni!

Nga Gjergj Meta “Të krishterët e Mosulit, (province irakene e Ninivës), të tmerruar kanë braktisur qytetin vetëm me rrobat që kishin në trup…Kryqe të djegura, dorëshkrime të shkatërruara. Dhe nuk