Pa gratë famullitë do të mbylleshin qysh nesër…

Pa gratë famullitë do të mbylleshin qysh nesër…

Në një intervistë dhënë gazetës së Ipeshkëvinjëve italianë “Avvenire”, Kardinal Kasper flet për rolin që gratë duhet të kenë në Kishë. Kardinali gjerman e shikon të vështirë se si mund të bëhen dy sinode mbi familjen në Kishë, në program në vitin 2014 dhe 2015, pa pjeswmarrjen vepruese të gruas. Një ide që e kam shprehur shpeshherë se si disa detyra në Kishë nuk kanë nevojë patjetër për urdhrin e shenjtë tw meshtarisw pwr bt’u ushtruar, si p.sh. Këshillat papnorë për familjen, kulturën, laikët etj. Çfarë të keqe do të kishte sikur gratë të mbulonin role përgjegjësie në këto dikastere të Vatikanit? Po e sjellim një ekstrakt të kësaj interviste në italisht në linkun e mëposhtëm:

http://www.avvenire.it/Chiesa/Pagine/intervista-cardinale-kasper-stefania-falasca-famiglia-avvenire.aspx

Previous Urtësia e turmës
Next Ndotja e mjedist: Falna Zot se s’dime c’ka bajme!

Sugjerime