Archive

Jeta Shpirtërore

Mos u brengosni

Nga Atë Armando Ceccarelli S.J. E Diela VIII gjatë vitit Fjala e Hyjit, e kësaj të djele, nga njëra anë është shumë lehtësuese e jep siguri, nga ana tjetër është

Aktualitet

Burgim të përjetshëm për homoseksualët?

Presidenti i Ugandës, Yoweri Museveni, ka vendosur të aprovojë një ligj i cili dënon me burgim të përjetshëm homoseksualët. Një manovër kjo, që për qeverinë ugandeze paraqet një sfidë të

Papa

Vajimi, ngushëllim dhe forcë në sëmundje

Teskti i Udiencës se Pergjithshme 26 shkurt 2014 Të dashur vëllezër e motra, mirdita! Sot do doja t’ju flisja për sakramentin e Vajimit të të sëmurëve, që na lejon të

Jeta Shpirtërore

Kush është Hyji?

Hyji është Krijuesi, burimi prej të cilit vjen çdo gjë dhe nga i cili, sekondë pas sekonde, varet gjithçka. Hyji është Misteri që përfshin ekzistencën time. Hyji është i madh,

Opinione

Duhet një vullnet i ri politik i përbashkët, për një Shqipëri të ndritshme…

Nga Radio Vatikani shqip 23 vjet më parë, në Tiranë rrëzohej monumenti i diktatorit e me të, edhe diktatura. Rrëzohej gjatë një marshimi të madh popullor proteste, pas 50 vjet

Aktualitet

Konfliktet nuk kanë natyrë fetare

Deklaratë e drejtorit të Zyrës së Shtypit të Vatikanit me rastin e Koncistorit të Jashtëzakonshëm (20-21 shkurt 2014) Gjatë Koncistorit të jashtëzakonshëm, Ati i Shenjtë dhe Kolegji Kardinalor i lartuan

Jeta Shpirtërore

Bëhuni ata që tashmë jeni!

Nga Ate Armando Ceccarelli S.J. E Djela VII Gjatë Vitit “Bëhuni ata që tashmë jeni!” Kjo është fjala me të cilën Shën Katerina nga Siena u bënte thirrje bijve të

Papa

Merr zemër dhe shko të rrëfehesh!

Nga Papa Françesku Teskti i Udiencës se Pergjithshme 19 shkurt 2014 Të dashur vëllezër e motra, mirdita! Përmes sakramenteve të “fillesës së krishterë”, Pagëzimit, Krezmimit e Eukaristisë, ne marrim jetën

Jeta Shoqërore

Imzot Raffaelo D’Ambrosio o.f.m. (1810-1899), 55 vjet misionar në Shqipëri.

Nga Kastriot Marku Para disa kohësh (saktësisht në vitin 2009 me rastin e 110 vjetorit të vdekjes dhe më pas në vitin 2010 me rastin e 200 vjetorit të lindjes)

Jeta Shpirtërore

Libri i jetës

Çdonjëri prej nesh, pa e ditur as vetë, është një libër që e tregon historinë e hirit/mëshirës. Është mirë të gjesh kohë dhe ta hapësh librin tënd. I shfleton faqet